Overdracht door teken

Interview van 2001 met Willy Burgdorfer, Amerikaans bioloog en ontdekker van de spirocheet Borrelia Burgdorferi.

Overdracht van spirocheten kan onmiddellijk na aanhechting van de teek gebeuren.

Vertaling: “Studies die tot nu toe zijn gedaan, suggereren dat er ongeveer twee dagen van aanhechting en voeding plaatsvindt voordat spirocheten worden overgedragen naar een gastheerdier. Dit wordt de “veiligheidstermijn” genoemd, gedurende welke een persoon een teek kan verwijderen zonder besmet te raken. Persoonlijk onderschrijf ik deze theorie niet, omdat er ongeveer 5 tot 10 procent van de geïnfecteerde teken zijn die een gegeneraliseerde infectie hebben, waaronder speekselklieren en speeksel, op het moment van de hechting. In dergelijke gevallen zou de overdracht van spirocheten onmiddellijk plaatsvinden op het moment van aanhechting.”

Gegeneraliseerd: door het hele lichaam verspreid.

 


pagina 55 “Studies done so far suggest that it takes about two days of attachment and feeding before spirochetes are being transmitted to a host animal. This is referred to as the “safety period,” during which a person could remove a tick without becoming infected. I personally don’t subscribe to this theory, because there are about 5 to 10 percent of infected ticks that have a generalized infection, including salivary glands and saliva at the time of attachment. In such cases, transmission of spirochetes would and does occur immediately at time of attachment.”

https://history.nih.gov/archives/downloads/wburgdorfer.pdf?fbclid=IwAR3uJ7ECaSAlGVyY8l74ymP8N0sFQvom3Q5SSvWwrJ4ISveZ4HyKga8Xk0A


 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s