What are spirochetes?

Vertaling https://www.truthcures.org/spirochetes

Spirochetes are unique – Spirocheten zijn uniek

Herinner je je nog Rijk, Fylum, Klasse, Orde, Familie, Geslacht, Soort? In basistermen taxonomie zijn spirocheten hun eigen Fylum, “Spirochaetes” in het Eubacteria-koninkrijk. Dat betekent dat ze behoorlijk verschillen van andere bacteriën. Het belangrijkste onderscheid van Spirochaetes van andere fyla is de unieke structuur en locatie van hun bewegingsmechanisme, hun flagella. Syfilis is een bekende spirocheet. Borrelia burgdorferi, de oorzaak van de ziekte van Lyme, is een andere.

Spirochetes are permanent – Spirocheten zijn permanent

Spirocheten verspreiden zich binnen enkele dagen na een tekenbeet naar immuun-geprivilegieerde weefsels. Ze worden niet gedood door antibiotica. In 1964 legde de CDC uit dat spirocheten die een jaar lang waren gevriesdroogd, opnieuw konden worden gehydrateerd tot een levensvatbare vorm. En Jay P. Sanford, Uniformed Services University School of Medicine, schreef in The Biology of Parasitic Spirochetes, 1976 (p. 391):

“The ability of the borrelia, especially tick-borne strains to persist in the brain and in the eye after treatment with arsenic or with penicillin or even after apparent cure is well known (1). The persistence of treponemes after treatment of syphilis is a major area which currently requires additional study.”

Spirochetes are adaptable – Spirocheten passen zich aan

Borreliae spirocheten zijn heimelijk. Ze zijn in staat zich aan te passen aan verschillende omgevingscondities als overlevingsmechanisme, door verschillende antigenen op hun oppervlak tot expressie te brengen. Ze hebben bijvoorbeeld de neiging om Outer Surface Protein A (“OspA”) in de darm van een teek tot expressie te brengen, maar OspC bij blootstelling aan de warmere temperatuur van menselijk bloed. Barbara Johnson van de CDC publiceerde dat ze OspA tot expressie brengen wanneer ze worden blootgesteld aan zymosan, een gisteiwit. Het is ook bekend dat ze veranderen in “cyste” -vorm bij blootstelling aan antibiotica. Laboratoria hebben gevonden dat hersenen van ratten bijzonder effectieve opslagmedia zijn voor Borreliae.

Een veel voorkomende misvatting is dat wanneer Borreliae milieu adaptatie (aanpassing) ondergaan, de outer surface antigenen op magische wijze veranderen van de ene naar de andere, waarbij de oude eenvoudig verdwijnen als ze worden vervangen door de nieuwe. In werkelijkheid worden de neerwaarts gereguleerde oppervlakte-antigenen afgeschud in een proces dat “blebbing” wordt genoemd, zoals een slangenhuid maar in klodders die zijn bedekt met de “oude” antigenen. Het organisme vertoont dan nieuwe antigenen op zijn oppervlak terwijl de blebs worden vrijgegeven in de gastheer. Een spirocheet met blebs en outer surface proteïnen (Osp) is hierboven geïllustreerd.

Spirochetes “stealth bomb” the immune system – Spirocheten “stealth bomb” het immuunsysteem

Het mechanisme van immuunontduiking door spirocheten werd door Alan Barbour en Stephen Barthold uitgelegd als “een bacterieel Star Wars-verdedigingsprogramma” in het nummer van juli 1996 van The Scientist magazine.

Researchers Finding Rewarding Careers As Software Entrepreneurs, The Scientist, July 1996:

“Many researchers believe that the secret to B. burgdorferi‘s infectivity and inflammatory capacity lies in the interaction of its surface proteins with the host’s immunological system. Yale researcher Stephen Barthold, a veterinarian and professor of comparative medicine who developed the first mouse model of Lyme disease, studies the expression of B. burgdorferi surface proteins throughout various stages of the spirochete’s life cycle. He finds that during the early stages of infection, B. burgdorferi avoids immune detection by decreasing its expression of surface proteins or cloaking its expressed surface proteins under a layer of slime. “It’s using some sort of stealth-bomber-type mechanism,” he says. Or, using another diversionary tactic called blebbing, the spirochete can pinch off bits of its membrane in order to release its surface proteins. Explains Barbour: “It’s like a bacterial Star Wars defense program,” in which released surface proteins might intercept incoming host antibodies, keeping the spirochete safe from immunological attack.”

Why do blebs matter? – Waarom zijn blebs belangrijk?

Het spirochetale overlevingsmechanisme van antigene variatie kan het immuunsysteem gemakkelijk overweldigen omdat de blebs, bedekt met toxische lipoproteïnen, zich door de gastheer verspreiden. Alan Barbour legde dit fenomeen uit in zijn patent op OspA, dat later als vaccin op de markt werd gebracht.

reading-99244_1280 Facebook:

Cryme School – Lyme Cryme 101

Occupy “Justice” – Lyme, Mold, ME/CFS, Fibro, Autism, GWI

Overwin Lyme

TruthCures

meer info Meer informatie en wetenschappelijke data:

TruthCures

reading-310397_640 Tijdlijn van de Lyme gebeurtenissen:

Crymeline