OspA is Pam3cys

Outer Surface Protein A (OspA) is een lipoproteïne met drie acylgroepen, of Pam3cys.

Schermafbeelding 2018-11-22 om 11.06.35

De afbeelding laat de chemische structuur zien. De drie acylgroepen zijn de drie zigzaglijnen die rood gemarkeerd zijn. Deze acylgroepen zijn vetzuren en maken OspA immunogeen en een toxine. Lipoproteïnen met drie acylgroepen — evenals antigenen van het schimmeltype — worden herkend door TLR2/1 in het menselijk immuunsysteem. Dit onderscheidt spirocheten van gewone bacteriën die herkend worden door TLR4.

 

Schermafbeelding 2018-11-04 om 22.16.27

OspA wordt afgeworpen op blebs (stukjes buitenoppervlak) door spirocheten wanneer ze antigene variatie ondergaan. Antigene variatie is het proces waardoor de organismen in staat zijn om het immuunsysteem te omzeilen. Alan Barbour vergeleek het proces ooit eens met “stealth-bombing”.

Schermafbeelding 2018-11-22 om 10.26.47

In de afbeelding is te zien dat er veel meer blebs zijn dan spirocheten en die blebs zijn bedekt met deze toxische lipoproteïnen van het schimmeltype.

Vele onderzoeksgroepen hebben bevestigd dat OspA immunosuppressie veroorzaakt en het natuurlijke proces van geprogrammeerde celdood remt. Met deze zoekopdracht die door TruthCures werd uitgevoerd op PubMed, vind je meer informatie over OspA die immunosuppressie veroorzaakt.

Meer lezen: TruthCures-OspA