De diagnostische criteria vóór de Dearborn bijeenkomst

Vertaling:

Het wordt aanbevolen om een reeks western blots te doen en fluctuaties (schommelingen) in banden op te sporen. Deze criteria waren gebaseerd op de bevindingen van Steere uit 1986 over antilichaamreacties. Hij merkte ook op dat band 41 de eerste is die opduikt en dat band 41 voldoende is voor diagnose. Steere zegt dit omdat band 41 (flagella-antilichamen) specifiek is voor spirocheten. Men hoeft niet eens verder te testen en men kan het verschil tussen andere spirochetenziekten, zoals syfilis, herkennen op basis van alleen de symptomen. Merk ook op dat hij zegt dat het opnieuw voorkomen van IgM erop wijst dat spirocheten levend blijven gedurende de loop van de ziekte.


“Using immunoblots, we identified proteins of Borrelia burgdorferi bound by IgM and IgG antibodies during Lyme disease. In 12 patients with early disease alone, both the IgM and IgG responses were restricted primarily to a 41-kD antigen. This limited response disappeared within several months. In contrast, among six patients with prolonged illness, the IgM response to the 41-kD protein sometimes persisted for months to years, and late in the illness during arthritis, a new IgM response sometimes developed to a 34-kD component of the organism. The IgG response in these patients appeared in a characteristic sequential pattern over months to years to as many as 11 spirochetal antigens. The appearance of a new IgM response and the expansion of the IgG response late in the illness, and the lack of such responses in patients with early disease alone, suggest that B. burgdorferi remains alive throughout the illness.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC423723/?tool=pubmed


Schermafbeelding 2018-11-18 om 00.49.17

Meer lezen: “Pre-Dearborn Diagnostic Criteria”